سن مناسب آغاز چکاپ و بررسی ضعف ها و ناهنجاری های دندانی، طبق تحقیقات اخیر متخصصین، 7سالگی تخمین زده شده است. هرچند که ممکن است بعد از معاینه درمان به سال های آینده موکول گردد. و یا یکسری از اقدامات پیشگیرانه ی درمانی صورت پذیرد. و درمان قطعی بعدها آغاز شود.
به هرحال توجه به اقدامات اولیه در این سنین، درمان قطعی در آینده را تضمین کرده و مراحل درمانی را بسیار راحتتر می سازد. و ضمن افزایش کیفیت نتیجه مورد انتظار، از وقوع بسیاری مشکلات پیچیده تر هم جلوگیری می کند.
بر این اساس پس از معاینه و بررسی دقیق دندان های کودک، با تشخیص دقیق نوع مشکلات، شامل مشکلات فکی به صورت فک بالای جلو آمده و یا فک پایین جلو آمده، کجی دندان ها، مشکلات دندان های شیری و مشکلات رشدی و... هرکدام براساس بهترین سن برای درمان تجویز شده و در پروسه درمان خود قرار می گیرند.
مراجعه به متخصص ارتودنسی
در هیچ یک از فرایندهای درمانی ارتودنسی نباید مراجعه به پزشک متخصص ارتودنسی را فراموش کرد. حتی برای کودکان هم در قبال درمان های ارتودنسی، مراجعه به دندان پزشک و یا متخصص دندان پزشکی اطفال توصیه نمی شود. چرا که ممکن است به سادگی فرایند درمان پیچیده تر شده و نتیجه ی مطلوبی هم کسب نشود.
ترتیب سنی درمان ارتودنسی
به طور کلی ایده ال ترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی قبل از بلوغ می باشد. چرا که استخوان ها هنوز به طور کامل رشد نکرده اند و فرم تثبیت یافته ی خود را ندارند. پس اعمال تغییرات فکی و دهانی بسیار تاثرگذارتر خواهد بود. بنابراین می توان تخمین زد که سنین 10-9 سالگی برای دختران و همچنین 11-12سالگی برای پسران سن مناسبی برای اعمال فرایند درمان می باشد.
هرچند که نباید این نکته را فراموش کرد که در قبال مشکلاتی که فقط به دندان ها اختصاص دارند، بعد از رویش دندان های اسیا، هرچند که سن طلایی درمان حدود 12سالگی شناسایی شده، باز هم می توان لحاظ کرد که در این حالت سن اقدام برای درمان چندان تاثیری در نتیجه نخواهند داشت و الزامی برای درمان زودهنگام وجود ندارد.
در نتیجه با وجود تمام موارد ذکر شده چکاپ دندان های کودکان در 7سالگی به جهت اعمال اقدامات پیشگیرانه ی لازم فراموش نشود.